Tenniskamp 2017: Prima weer voor een potje Beach Tennis!

Donkere wolken leken zich samen te pakken boven het jaarlijkse Verrassingsweekend van De Donkelaar. In allerijl werden alternatieve binnenprogramma’s in elkaar gezet om het weekend toch door te kunnen laten gaan. Dat bleek helemaal niet nodig, want toen het uur U aanbrak werd het droog en scheen er zelfs regelmatig een zonnetje!

Met 10 fanatieke jeugdtennissers verdeeld over 3 teams hebben we een prachtweekend gehad. Eerst konden ze zich uitleven met twee ballenkanonnen (dank Thieu en Hans); Lekker zo hard meppen als je kan! Na de broodjes knak was het tijd voor een tennisbehendigheidscircuit van Thijs. Veel moeilijke opdrachten werden met verve afgelegd door onze jeugd. Omdat het zowaar warm werd hebben we daarna twee waterspelletjes ingelast! Alle schoenen en kleren nat natuurlijk….Terwijl onze chefs aan de slag gingen met de welbekende Panisburgers gingen de kids een mini-tennistoernooitje doen. Na een hele middag hard werken werd de patat met hamburger goed ontvangen. Na het eten was het tijd voor wat anders. Terwijl de jeugd zichzelf en Youri vermaakte werd de kantine omgebouwd tot heus Lasergameterrein! Met obstakels, rook, lampen en spannende muziek hebben we een paar uurtjes oorlog gevoerd/vlaggen veroverd/bommen af laten gaan/en meer van dat soort dingen….daarna lekker uitblazen bij een film en naar bed.

De volgende dag stonden er nog twee spellen op het programma: blind rond-de-tafel tennis en beach tennis op de ‘7de baan’. De teams hebben onderling veel strijd geleverd in een nek-aan-nek race. De winst werd uiteindelijk bepaald door een potje ezelen. Hartstikke goed gedaan allemaal!

Met heel veel dank aan (in willekeurige volgorde): Thieu voor het maken van het ballenkanon en de surround sound, Iris voor het cateren en bezemen, Youri voor het maken van (reuze)apenslingers, ijsjes en vulkanen en Janneke als vliegende kiep!!

Tot volgend jaar! De Jeugdcommissie.