Algemeen

Historie DTV de Donkelaar            

Hoe het allemaal begon… 

Het idee
Het begon allemaal in een kroeg waar een groepje tennissers met enkele gemeenteraadsleden d’n burgermeester Roest Crollius warm probeerde te maken om een tennisvereniging in Den Dungen van de grond te krijgen.
Minimaal 60 potentiële leden vinden was hun opdracht, daarna verder praten. Deze basis werd ruim overtroffen. De gemeente ging op zoek naar een stukje grond t.b.v. een nog op te richten tennisvereniging.

Oprichting 1974
In het gebied Jopikskamp werden in eerste instantie 2 gravelbanen aangelegd.
Omdat deze gravelbanen van slechte kwaliteit waren ontstond na enige tijd dan ook de kreet “we gaon effe naor d’n bult”. Dit sloeg dus niet op het verhoogde terras voor ons paviljoen, zoals heden ten dage vele leden denken.

Clubnaam en clubkleuren
In het eerste clubblad, of wat daar voor door moest gaan, werd aan de leden gevraagd een clubnaam te bedenken en een ontwerp voor een clubvlag in te dienen.
De naam van de club werd een combinatie van het woord DONK (verhoogd gebied in een polderlandschap en de naam van de Drie Donken Blaaskapel), en het achterste gedeelte van de clubnaam van een van de oudste tennisverenigingen van Nederland genaamd De Metselaars uit Scheveningen, dus LAAR. Met enige fantasie werd de naam dus DTV de Donkelaar.

DTV de Donkelaar

De eerste clubvlag werd ontworpen in de kleuren geel/zwart.
Deze vlag werd in het atelier van het wooninterieurbedrijf Chris van Uden geproduceerd.

Contact
DTV de Donkelaar
Tennispad 2 | 5275 AH Den Dungen
Telefoon: 073-5942128
[email protected]